”På bar gärning” piskar upp (den obskyra) pedofilrädslan

Så tog jag tjuren vid hornen och tittade på senaste ”På bar gärning”, som visas i Sjuan. Dagens avsnitt skulle handla om folks fördomar, men det visar sig – långt ifrån oväntat, från min sida – att programledarna och de sorgliga inbjudna gästerna (Martin Timell och Parisa Amiri) inte bara satt själva med fördomar, utan även hade en arsenal redo av verbal smörja som de inte tvekade att få ur sig, när det kom till det ”känsliga ämnet”, där en främmande man börjar prata i en lekpark med ett för stunden ensamt barn.

Vi får ju inte bli paranoida. Det är ju inte det samhälle vi vill ha…
– Martin Timell

Nej, absolut inte. Vi [ser] ”åtminstone till att han inte kan bli pappa igen”, ”slår ihjäl den jäveln och tar straffet”, ringer polisen utan att vara helt säker på vad som händer, osv. Allt detta kläcker Martin Timell ur sig. Jag visste att han inte gick för bättre…! Klart att de bjuder in bland de mest hysteriska gästerna dagen till ära.

Nästa dammiga fördom/lögn:

Alla de här pedofilerna har ju själva varit utsatta.
– Ingemar Gens, beteendevetare

För det första så går ”en pedofil” inte tillväga som det görs i detta programs korkade inslag. Med skådespelare som befinner sig så långt ner på skalan som möjligt. Uselt riggat, som vanligt. De hade lika gärna kunnat be männen (och varför bara män?) att ropa till flickan ”kom så knullar vi i buskarna!”.

Den stora frågan är ju VARFÖR i helvete man ska reagera så starkt på att ”en främmande karl” börjar prata och interagera med ett ensamt barn? Vad har man att vinna på? Man TROR att man har att vinna en förhindrad barnvåldtäkt. Man kan måla upp vilka scenarion som helst.

I vilket fall tjänar man definitivt inte på att bygga på rädslan ännu mer. För det första kan man ju komma fram med lite siffror om hur vanligt detta är. Nu idag, när ”alla” säger sig veta att detta är väldigt, väldigt ovanligt. Ändå riggar man en sådan här situation. Har de inget att göra på TV 4? Uppenbarligen inte.

Egentligen finns det inte så mycket mer att kommentera. Man kan själv titta på avsnittet och bilda sin egen uppfattning. Men gå inte igång på att de i studion går igång som de hade tagit anabola steroider eller nåt. Kanske skulle de ha en sandsäck att slå på, så skogstokiga de blir hela tiden att ”folk inte gör något” och ”griper in!!!111ettettett”. (De blir lika galna över något i varje avsnitt i serien – oavsett gäster och ämne. Även den kvinnliga programledaren kan stämma in.)

Pedofiler; barnens sanna vänner!

Martin Timell och dylika korkskallar; barnens fiender.

Skapa en värld fylld av kärlek, istället för en byggd på rädsla, fördomar, okunskap och hat!
Och framförallt; förgyll barnens vardag med att leka med dem och kramas med dem. Även om du inte nödvändigtvis känner dem…
Eller ska man ringa snuten om någon ”köper ut glass” till ett ”främmande ensamt barn”? Är barnet ett offer för att någon bryr sig om det? Bara för att den som bryr sig kanske har en sexuell lust gentemot barnet?

Nej, grip in istället när situationen verkligen kräver det! Barn far inte illa av dessa bagateller, utan av våld och andra kränkningar. Att oskyldigt flirta lite är så långt ifrån skadligt man kan komma, så länge inte KORKADE VUXNA lägger näsan i blöt och förstör allt. Det är DÅ barnen blir rädda och känner sig lurade och skadade.

Jag har själv varit med om detta, för jag inte ”kunde låta bli” att leka med barn som jag inte kände!
Snuten brydde sig dock inte, eftersom till och med de fattade att jag inte var den typen som skulle göra nåt riktigt galet som att våldföra mig på barnen. Och detta gäller förmodligen 99,9 % av de som söker sig till barn på det här EXTREMT ovanliga och osannolika sättet som detta värdelösa program, På bar gärning, porträtterar på ett lika uselt sätt.

I sopkorgen med tv-program som dessa! Hur kan nån se dem och ta dem på allvar, det kan inte jag förstå.
Att de ens i studion kan ta sig själva på allvar kan jag inte heller begripa. De ser sig säkert som vardagshjältar som tar upp dessa ”känsliga, men hemska ämnen”.

TA REDA PÅ FAKTA FÖRST ÅTMINSTONE. Ärkepuckon.

Akta er för Martin Timell också, om ni inte vill ha en spark i skrevet om ni kommer för nära ”hans pojkar”…

Ni antyder att pedofiler är hänsynslösa rovdjur som inte verkar dra sig för nåt. Jag säger att ni är hatiska, ignoranta cyniker! Ni fattar ärligt ingenting.

Det här inlägget postades i Barnkärlek, falsk tillvitelse, fördomar, fula gubbar, Hysteri, Ingemar Gens, lekpark, Martin Timell, Moralpanik, oprovocerat våld, Parisa Amiri, På bar gärning, pedofilhysteri, Pedofili, Pedosexualitet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”På bar gärning” piskar upp (den obskyra) pedofilrädslan

  1. Ping: Ha en bra Alice-dag! | Alice-Dagen 365

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s